Het grootste jobportaal voor Architectuur

Architecture BRIO 71 keer bekeken

Volgen

Architecture BRIO heeft 1 job online geplaatst

Architecture BRIO

Info over de werkgever

Architecture BRIO creëert contextuele en duurzame architectuur, gebaseerd op traditie en innovatie in een continu veranderende wereld. Het bureau onderzoekt nieuwe manieren om de vaak tegenstrijdige relaties tussen de stad, architectuur, landschap en de wereld van interieurs te herdefiniëren. Er is een groeiende behoefte om in onze bebouwde omgeving gezonde relaties met de natuurlijke wereld aan te gaan. Architectuur moet leren om een positie in te nemen in een wereld die gekenmerkt wordt door ongebreidelde groei in zowel stedelijke als landelijke gebieden. Binnen deze context zoekt het bureau naar een delicaat evenwicht tussen architectuur als verdwijning, en het creëren van karaktervolle, communicatieve en ervaringsgerichte omgevingen.

Architecture BRIO, opgericht in 2006, is gevestigd in Rotterdam (Nederland) en Mumbai (India). In de loop der jaren is de studio uitgegroeid tot een energiek team architecten onder leiding van Shefali Balwani (C.E.P.T., Ahmedabad) en Robert Verrijt (Technische Universiteit Delft, Nederland). De kiem van Architecture BRIO was gelegd in Sri Lanka, waar de oprichters elkaar in het begin van hun carrière als architect hebben ontmoet. Ze hadden zich hier ondergedompeld in het enorme oeuvre van de invloedrijke architect Geoffrey Bawa. Zijn werk situeerde zich vaak in de meest adembenemende, maar tegelijkertijd fragiele omgevingen. Zijn interventies zijn niettemin gewaagd en vaak extreem. Deze houding leidde verrassend genoeg niet tot een overheersing en onderwerping van de omgeving.

Deze dualiteit, in de context van een drastisch veranderende wereld, is een van de hoofdthema’s in het werk van het bureau geworden. Architecture Brio is ervan overtuigd dat architectuur, in plaats van in de aandacht te staan, een achtergrond voor het leven moet blijven.

  

TRANSLATE

VACATURE TELLER